Familjen Huxley 3.3 - Rumskamrat

Det stod inte på förrän Noels hus äntligen var färdigt. 
Noel hänger mycket vid det lokala vattenhålet, och fler människor känner igen honom. En kväll spelar Noel fotbollsspel med sin "bar-kompis" Shamus. Noel berättar att det är ganska trist att bo själv i det stora huset.
"Varför skaffar du inte ett djur då? Eller en rumskamrat?" frågar Shamus.
Noel går bort från fotbollsspelet och frågar bartendern om dom har tidningen. 
"En rumskompis var ju ingen dum idé" tänker Noel och börjar kolla i tidningen om det är någon som behöver ett rum att hyra.
Dagen därpå bestämmer Noel möte med en tjej. Han fastnade för annonsen som löd
"Ung tjej söker boende! Jag har precis gått klart universitetet och behöver någonstans att bo tills jag kommer på fötter. Är barn- och rökfri, älskar att inreda och har bra humor"
"Jag skulle också behöva komma på fötter.." tänker Noel innan han hälsar på tjejen,
Hon presenterar sig som Luna. Noel vet inte vad det var, men det sa klick direkt. Det slutar med att Luna tar sina saker och flyttar in.
Luna berättar att hon är ny i stan, och undrar om det finns något bra ställa att äta lunch på. De bestämmer att de ska äta lunch tillsammans för att lära känna varandra bättre.
Båda två beställer maträtter med spökpeppar i, vilket inte var så smart kanske.
Båda två börjar skratta hejdlöst.
 Och om inte det vore nog startar Luna ett vattenkrig mot Noel. Det slutar med att de blir bedda att lämna restaurangen, och de går skrattande därifrån.
Noel upptäcker att han är sen till jobbet, ursäktar sig och springer därifrån. Medans han är på jobbet tänker han på Luna.
"Fan, jag har inte skrattat såhär på flera veckor. Hoppas hon stannar länge, för det här kan bli en fin vänskap"
När Noel kommer hem mot kvällen hittar han Luna ute vid uteplatsen.
Noel slår sig ner och de sitter där ute hela kvällen och pratar om allt mellan himmel och jord.
 
 

Svar på kommentar!

Noels hår kommer från min favoritskapare, Beaverhausen!
EABeav
 

Familjen Huxley 3.2 - Vart är jag?

 
De kommande dagarna är svarta för Noel. Han vaknar på en soffa, men hos vem vet han inte.
Han reser sig ur soffan, och en tjej kommer fram till honom och pratar. Noel lyssnar inte alls, han kommer inte ens ihåg vad hon sa att hon hette.
Noel tackar snabbt för husrum och går, men när han kommer ut känner han inte igen sig alls.
"Vart är jag?" säger han till tjejen
"Öhm, i Twinbrook?" säger tjejen.
Noel går iväg och funderar.
"Twinbrook? Hur f*n kom jag hit? Det ligger ju flera mil ifrån Lucky Palms.." tänker han.
Noel försöker verkligen komma ihåg, men utan större lycka.
Noel bestämmer sig för att gå till ett lokalt vattenhål och ta sig en drink och fortsätta fundera. Han träffar på några trevliga människor som han står och pratar med en stund. Och för första gången på flera veckor så är inte Kinslee i hans huvud hela tiden.
Noel tar in på ett hotell, och på morgonen går han till biblioteket. Han surfar runt lite, och kommer in på en sida där det finns hus till försäljning, just i Twinbrook. 
"Varför inte? Jag har ingenting kvar i Lucky Palms.. Eller ja, Jackie.." tänker han, och blir rasande. 
"Jackie har inte brytt sig ett dugg om mitt liv, hon sa ingenting om branden. Hon dök inte ens upp på Kinslees begravning!" mumlar han för sig själv, och i samma veva bokar han in en visning på ett hus.
Noel får komma och kolla på huset redan samma eftermiddag. Huset är i behov at renovering, men Noel slår ändå till och köper huset.
Kommande veckor i Twinbrook går i rasande fart. Renoveringen på huset har börjat, han har fått ett jobb inom restaurang-branchen och har knytit ett och annat vänskapsband. För första gången på evigheter känner Noel att allt inte längre är hopplöst.